Община Бургас даде 60 000 лева за ремонт на подлези

Стойността на извършените възстановителни дейности е 19 726 лева.

 

От 26-ти април жителите на "Лазур" и "Блатя Миладинови" ще могат да ползват подлеза на булевард "Демокрация", при кръстовището с улица "Копривщица". Община Бургас довършва неговия ремонт, който е на стойност 38 646 лева.

И двата обновени подлеза се заключват след полунощ с охранителни решетки и се отключват в 05.00 часа. За съжаление, въпреки предохранителните мерки, този тип съоръжения постоянно страдат от вандалски атаки. Последният случай е от вчера, когато подлезът при Военна болница, наскоро ремонтиран от Общината, отново бе изрисуван с графити без всякаква естетическа стойност.t;

Община Бургас призовава гражданите да пазят новото и ремонтираното, а ако станат свидетели на посегателства срещу общинското имущество, да предупреждават своевременно органите на реда.

1 млн. лева е похарчила общината за ремонт на вандалските актове през 2009-та година. В листовка "Колко ни струва нехайството през 2009 г." се опитва къде и колко средства са "хвърлени на вятъра" от общинската администрация за възстановяване на пораженията върху новоизградени детски и спортни площадки, парково оборудване, улично осветление, зелени площи, разбити подлези и премахване на нецензурни надписи по фасадите на училища и паметници.