DSC_7027

DSC_7027

Община Бургас дава 150 000 лв. за ремонт на училищен басейн , които разполагат със собствен басейн. Поради лошото му и амортизирано състояние през последните няколко години бе затворен за посещение.

Средствата за ремонта са от капиталовата програма на Община Бургас.

Ремонтните работи включват цялостна подмяна на вентилационната и отоплителна система, която ще бъде отделена от тази на училището, ремонт на коритото на басейна с поставяне на хидроизолация и стъклокерамика, монтиране на нова дограма, фаянс и осветление на помещенията.

Обновени ще бъдат още съблекалните, душовете, медицинският и треньорският кабинет, и санитарните възли. Нов гранитогрес ще подмени остарялата и вече изтрита подова настилка, а стените ще бъдат освежени и пребоядисани.

Дейностите трябва да приключат през октомври, когато басейнът ще може да се ползва, както от учениците на "Константин Петканов", така и от жителите на комплекса.

Това е поредният басейн в учебно заведение, който Община Бургас възстановява през последните три години. Първи бяха реконструирани плувните басейни в СОУ "Константин Преславски" в ж.к. "П.Р.Славейков" и ЦДГ "Х. К. Андерсен" в ЦГЧ. Пред завършване е и басейнът в още една детска градина "Делфин" в комплекс "Меден рудник".