DSC_9915

DSC_9915

Община Бургас излъга за червения код На 28-ми септември (вторник) от пресцентъра на администрацията изпратиха до медиите съобщение с предупреждение за опасност от червен код за днешния 29-ти септември.

"Очакват се значителни валежи със сумарни количества за денонощието до 60-70 л/кв.м, а в крайните южни райони от областта и по-големи количества.
Температурите по Южното Черноморие ще са до 17 градуса.
Вълнение на морето ще е 3-4 бала, в заливите 2-3. Температура на морската вода ще спадне до 20-23 градуса", пишеше в прессъобщението, изпратено от пресцентъра на Община Бургас до медиите вчера. Оттам предупредиха още "гражданите да бъдат особено внимателни, когато са навън и, ако не им се налага да не излизат от домовете си и да обезопасят терасите си от падащи предмети".
Десетки бургазлии писаха днес на редакционния ни e-mail възмутени от информацията, която бе тиражирана за опасността от червен код. Не знаем от Общината кои прогнози за времето следят, но в стремежа си да се презастраховат, си докараха недоволството на жителите. Не само, че не нямаше ураганен вятър, но до 18.00 часа не е капнала и капка дъжд.
Проверка на Черноморие в два сайта за прогнози показва следното: според българския сайт утре - 30-ти септември, сряда, се очаква в Бургас да преобладава предимно облачно време с температури на въздуха от 11 до 17 градуса, според руски сайт - утре сутрин ще бъде слънчево, по обяд облачно с температура на въздуха от 13 до 17 градуса. Скоростта на вятъра, средно в двата сайта, е между 4 и 7 метра в секунда.
Без да почценяваме вас - читателите на Черноморие, сме сигурни, че и сами може да проверите прогнозата за времето и да прецените, не само как да се облечете, но и дали може да отложите пътуване, ако времето не позволява това.

Галерия