Община Бургас получи като дарение спортна зала Данъчната оценка на базата е 2 066 666 лева. Базата е собственост на "Лукойл Нефтохим". На церемония днес в община Бургас бе прехвърлена собствеността. Подписите си под направеното дарение сложиха кметът на общината Димитър Николов и председателят на Управителния съвет на "Лукойл Нефтохим Бургас" Сергей Андронов. Като собственик на базата, общината се ангажира да осигури средства за ремонта.

"Първата ни опция за това е кандидатстване по европейските програми. В краен случай Общината би използвала собствени средства", каза Димитър Николов.

Спортната база "Лукойл Нефтохимик" служи за подготовка на клубове по волейбол, акробатика, баскетбол, спортни танци, карате, у-шу, тенис на маса и др. Тя се ползва от деца с нарушен слух, а близо 650 нефтохимици редовно участват в организирани спортни мероприятия и тренировъчни занятия. В нея се намират най-добрите в страната тренировъчни съоръжения за акробатика. Базата е давала място за подготовка на редица бургаски шампиони по спортна акробатика, сред които Радостин Николов и Антон Иванов - европейски първенци за 1999 г. и световни за 2000 г., Ясен Георгиев и Антоан Андонов - републикански шампиони за 2010 г.