DSC_7753-1

DSC_7753-1

Община Бургас с първа награда от туристически конкурс икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/. Наградите бяха раздадени в Пловдив.

Морският град бе отличен в категорията "Общини с традиционно развит туризъм" за доброто взаимодействие с туроператорските фирми в региона, за принос в развитие на туристическата инфраструктура и за работата си по възстановяване и реставрация на древния град Аква Калиде.
Призът бе връчен от заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов на заместник-кмета по култура на Бургас Йорданка Ананиева.
Наградата включва плакет за принос в развитието на туризма в Република България, грамота за принос в съхраняването на българските традиции за работата по историческия град "Аква Калиде" и право на безплатно участие на Община Бургас през 2013 г. на престижно международно туристическо изложение по неин избор.
Грамоти получиха още Регионален исторически музей – Бургас и Регионалната занаятчийска камара в града като партньори на морската община за съвместната им работа в областта на туризма.
В същата категория второто и третото място отидоха съответно при Банско и Смолян.
Националният преглед – конкурс "Общините за развитието на туризма" се провежда за първи път и се организира от Министерството на икономиката, енергетиката и транспорта.