DSC_0413

DSC_0413

Община Бургас ще финасира най-добрите състезатели

на състезателите ни по кикбокс и муай тай. Кметът Димитър Николов поздрави състезателите, които заеха призови места на завършилото Световно първенство по кикбокс в Скопие, Македония. Там националния ни отбор спечели три златни, един сребърен и четири бронзови медала в четирите стила. Две от отличията са за състезателите на бургаския спортен клуб "Самурай" - Йордан Янков - сребърен медал по К1 в категория до 81 кг. и Николай Атанасов - бронзов медал по К1 в категория до 71 кг.

"От 1991 година България не е печелила световна титла. Горд съм, че това се случи сега и че две от отличията са за бургаски състезатели", каза Йордан Дичев - треньор на националния ни отбор по кикбокс.DSC_0424

"Първенството в Скопие беше много силно, но ние накарахме всички световни сили да се съобразяват с нас. Благодаря и на нашия личен треньор Димитър Топалов за добре свършената работа. Загубих титлата само с 1 точка, но в това състезание е така - играеш мач за мач", каза Йордан Янков.

Съотборникът му Николай Атанасов сподели, че е доволен от състезанието и постигнатия резултат.

Най-младият състезател - Тодор Христов тази година спечели бронзов медал на Европейското първенство за юноши в Италия.

"Няма как да не се радваме, защото това е най-успешната година за клуба", допълни Димитър Топалов треньор на СК "Самурай".