DSC_0063

DSC_0063

Община - Бургас търси чужда фирма за буферни паркинги

изградени буферни паркинги в града. Обществената поръчка за целта вече е обявена. "Трябва да бъде избрана най-добра локация, която да се намира в периферията на Бургас", каза пред "Черноморие" кметът на Община - Бургас Димитър Николов. Буферните паркинги ще бъдат изградени в рамките на проекта "Интегриран градски транспорт", който Общината изпълнява от 2008 година. В рамките на проекта чужди специалисти консултираха общинските служители при разработването на трасетата за бързата автобусна линия, която свързва комплексите "Меден рудник" с "Изгрев" и "П.Р.Славейков". Бус лентите са разчертани от няколко месеца и по тях вече се движат автобусите на общинския превозвач "Бургасбус".

Целта на буферните паркинги е да намалят трафика на автомобили в града. Те бяха промотирани по време на разработването на проекта. В началото беше коментирано, че единият от паркингите ще бъде изграден в "Меден рудник", близо до Битака. Идеята е хората, които идват в Бургас от различни точки на общината и областта, да оставят автомобилите си на тези буферни паркинги, да си купят билет и да стигнат до която си искат точка на града. Цена за престой на колата на паркинга няма да се плаща. Изграждането на тези паркинги обаче се забави. И в момента никой не може да прогнозира кога точно ще започне тяхното изграждане.

Първата част от новата транспортна схема - въвеждането на електронното таксуване в градския транспорт, ще започне на 7-и септември. От тази дата влиза в сила пътуването с новите билети и електронни карти.

В Бургас пътуват с електронни билети от 7-и септември