DSC_2066

DSC_2066

Община Поморие прави обществено обсъждане за кредит от 5 млн. лв.

на общинската администрация.

Кредитът е за изграждане на инфраструктурни обекти от капиталовата програма на общината за настоящата година. Размерът на искания заем е 5 000 000 лева. Докладната записка, която ще бъде обсъждана е със следните параметри:

2.1.  Валута на дълга – български лева;

2.2.  Вид на дълга – дългосрочен, целеви, инвестиционен, поет с договор за общински заем;

2.2. Начин на обезпечаване – залог по реда на ЗОЗ върху бюджетната сметка на Община Поморие, по която постъпват собствените приходи по чл. 6, ал. 1, т. 1 от  Закона за общинските бюджети на Община Поморие

2.3.  Условия за погасяване:

-   срок за погасяване на кредита – до 84 месеца;

-  гратисен период за погасяване на главницата до края на срока за усвояване – от 6 до 12 месеца

2.5. Начин на погасяване:

- на главницата на равни месечни вноски след изтичане на гратисния период, с възможност за предсрочно погасяване на част или на целия дълг, със собствени средства, без такси и неустойки.

- на лихвата - всеки месец, считано от датата на подписване на договора за кредит.

2.6. Размери на плащанията по кредита

- годишният лихвен процент за редовен дълг ще се формира като сбора от едномесечен СОФИБОР плюс предложена от участниците надбавка. Към датата на представяне на предложенията общият лихвен процент формиран по този начин не може да бъде по-висок от 7%.

- комисионна за управление и обработка на предоставения кредит, дължима ежегодно върху размера на усвоената и непогасена част от главницата - не по-висока от 2% годишно.

- без такси за предсрочно погасяване;

- без комисионна за ангажимент.

Кметът на Община Поморие Иван Алексиев отправя покана за присъстие на обсъждането към представителите на общинска администрация, държавни и обществени организации, към обществеността и всички заинтерисовани физически и юридически лица.