IMG_7141-1

IMG_7141-1

Община Созопол приключи успешно европроект

Администрацията реализира "Внедряване на мерки за енергийна ефективност в образователната структура на територията на община Созопол" в рамките на една година.

В рамките на проекта беше положена топлоизолация по фасадите, около дограмата и на покрива, подменени бяха осветителните тела и беше изградена отоплителна инсталация с ново котелно и подменени радиатори в три училища и една детска градина на територията на общината.

"Строително-монтажните дейности бяха извършени в срок и с високо качество, което даде възможност на децата и учениците още през тази зима да усетят ефекта от реализирането на проекта", каза кметът на община Созопол Панайот Рейзи на пресконференция днес, по повод отчитането на проекта.

"С този проект ръководството на общината продължи своя ангажимент да осигурява добри условия за обучение и образование на нашите деца. С този проект успяхме не само да ремонтираме и санираме учебните сгради, но и да убедим нашата общественост, че всички ние имаме отговорност към децата и тяхното образование. С този проект предоставяме възможност на децата да прекрачват прага на училището и детската градина с удоволствие и да растат в среда с отлични условия", допълни кметът.

В присъствието на председателя на Общинския съвет Красимира Германова, директори, учители, кметове на населени места и представители на неправителствени организации и жители на общината бе направен отчет на свършената работа по проекта.

Зам.-кметът Петя Чапевова представи презентация, която проследява изпълнението на строително-монтажните дейности по внедряване на мерки за енергийна ефективност и внедряване на инсталации, основани на използването на алтернативни възобновяеми източници и за цялостното обновяване на три училища и една детска градина в Созопол и селата Росен и Зидарово. Чрез снимков материал присъстващите видяха как са изглеждали учебните сгради преди стартирането на проекта, по време на обновяването и след приключване на проекта.

"Печките с дърва вече са история за училищата в Зидарово и Росен", заяви зам.-кметът и допълни, че на покрива на ОДЗ "Здравец" в Созопол са монтирани слънчеви батерии в рамките на проекта.