Съветниците дадоха положително становище за отпускане на сумата. Снимка ОбС - Варна

Съветниците дадоха положително становище за отпускане на сумата. Снимка ОбС - Варна

Община Варна ще отпусне 60 000 лева за провеждането на олимпийската волейболна квалификация за мъже – едно от топ събитията в спортния календар на Варна за тази година. Съветниците от Постоянната комисия "Младежки дейности и спорт" дадоха положително становище за отпускането на сумата.

"Организацията на турнира от най-високо ниво струва над 2 млн. лева. На този фон нашето участие е символично, с което показваме съпричастността си към събитието", каза пред съветниците Кристиан Димитров, директор на дирекция "Спорт" в Община Варна.

Спортното събитие ще се състои от 9 до 11 август 2019 г. в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта, която отговаря на най-високите изисквания за провеждане на международни състезания по волейбол. Освен българския национален отбор в турнира ще участват националните селекции на Пуерто Рико, Египет и Бразилия.

"Това е шансът ни да се класираме за Олимпийските игри в Токио през 2020 г. Очаквам събитието да премине при огромен интерес от страна на варненските зрители. Почти всички билети вече са разпродадени, особено за мача с Бразилия", допълни Димитров.

Предстои предложението да бъде гласувано на сесията на местния парламент.