IMG_9729

IMG_9729

Община Варна купи операционни маси за 30 000 лв.

лечението на пациентите. В условията на криза община Варна полага много усилия да е в помощ на здравеопазването. Вярвам, че догодина средствата, които бяха заложени за закупуване на модерен микроскоп, ще бъдат осигурени и нужната апаратура ще бъде предоставена на болницата", каза кметът на морската столица Иван Портних, който посети здравното заведение, за да види доставените операционни маси.  Той добави, че предстоят реформи в ресора на административно ниво – дирекцията "Социални дейности и здравно развитие" ще бъде разделена на две, за да бъде осигурена по-добра степен на координираност и оперативност в работата на чиновниците.

"Вече изпробвахме новите придобивки, които са удобни както за пациента, така и за лекаря – благодарение на модерния дизайн на масите, пациентът може да бъде придвижван спокойно в операционната зала", каза управителят на болница д-р Руслан Тошев.

"Очна болница обслужва хората от Североизточна България, пациенти постъпват и от други части на страната, като на ден през здравното заведение минават между 15 и 40 души", каза още д-р Тошев и благодари на кмета за доброто сътрудничество с община Варна