Това са поредните конкурси, които се обявяват в общината. Снимка Архив Черноморие-бг

Това са поредните конкурси, които се обявяват в общината. Снимка Архив Черноморие-бг

Община Варна обяви конкурси за двама директори на дирекции и процедура за заемане на длъжност на един началник-отдел. Свободните позиции са за директор на дирекция "Европейски и национални оперативни програми", директор на дирекция "Контрол и санкции" и началник на отдел "Земеделие".

За директор на дирекция "Европейски и национални оперативни програми" минималните изисквания към кандидатите са да имат степен на завършено образование – магистър, професионална област в областта на социалните, стопанските или правните науки, както и 4 години професионален опит или придобит ранг III младши. Допълнително изискване е владеене на минимум един западно-европейски език.

Конкурсът за заемане на длъжността ще се проведе чрез защита на концепция за стратегическо управление на тема: "Краткосрочни, дългосрочни и стратегически цели в развитието на Община Варна през призмата на дирекция "Европейски и национални оперативни програми" и интервю. Директорът на дирекция ЕНОП трябва да организира и координира дейностите по разработване и изпълнение на проекти, финансирани по национални и международни програми, да координира дейностите по информация и публичност относно проектите, да осъществява връзките на общината със сродни общини в рамките на ресора си и др.

Вторият конкурс е за директор на дирекция "Контрол и санкции". Кандидатите трябва да притежават степен на завършено образование – магистър, професионален опит – 4 години в областта на социалните, стопанските или правните науки. Конкурсът за заемане на длъжността ще се проведе чрез защита на концепция за стратегическо управление на тема: "Стратегия за развитие на контролните дейности през призмата на дирекция "Контрол и санкции" и интервю. Избраният директор ще ръководи и контролира извършването на проверки по постъпили сигнали за нередности по изпълнението на проекти, финансирани от ЕС, съгласно основна процедура "Администриране на нередности", част от "Одитни пътеки при управление и контрол на процедурите, документите и финансовите средства по проекти, финансирани от Европейския съюз".

Община Варна обявява процедура за мобилност за заемане на длъжността началник на отдел "Земеделие" към дирекция "Общинска собственост, икономика и стопански дейности". Изискванията към кандидата са следните: степен на завършено образование – бакалавър; професионална област – социални, стопански и правни науки, технически науки; стаж – 3 години. Съгласно длъжностната характеристика, началникът на отдел организира обслужването на граждани по всички въпроси, касаещи собствеността и ползването на земеделски земи, селищните образувания и териториите включени в строителните граници на града. Той работи със съществуващите и изграждащи се земеделски организации на територията на общината, като ги подпомага с предоставяне на всички новости в тази област.

Документите за участие в конкурсите се представят лично от кандидатите или упълномощени техни представители в срок до 17:30 часа на 01.02.2024 г. на адрес: гр. Варна, булевард "Осми Приморски полк" №43, в отдел "Управление на човешките ресурси и вътрешен административен контрол".