ObshtinaVarna5

ObshtinaVarna5

Община Варна въвежда категоризация на спортните клубове

съветници от ПК "Правна комисия" към местния парламент.

Според местните депутати така средствата, които се дават от местната хазна ще бъдат разпределяни по-справедливо съгласно постигнатите резултати от спортните клубове. 
Към Инструкцията за финансовото им подпомагане бе добавена алинея, според която няма да се подпомагат спортни клубове, осигурили си финансиране от търговски дружества с мажоритарно или общинско участие. Допълнено бе изискване клубовете да подават Годишен доклад към Министерството на правосъдието, с което се доказва, че те извършват дейност. 
Съветниците одобриха и предложение за актуализиране на Наредба за условията и реда за финансово подпомагане на спортни и туристически прояви, включени в календара на Община Варна. Предложенията за включване в програма "Спорт" на общината ще се разглеждат от комисия съставена от представители на Обществения съвет по спорт и отдел "Спорт". Към Наредбата се добавя и текст: "Община Варна си запазва правото при остатък от средства за финансово подпомагане парите да се разходват за провеждането на Национален параолимпийски турнир и подпомагане на международни прояви за хора с увреждания".
На днешното заседание бе прието и изменение в Наредбата за обществения ред. За налагането на административна санкция на живущ в етажна собственост и отглеждащ животни, с което причинява неудобство по-голямо от обичайното на съседите си няма да е необходим протокол от общото събрание на входа. Глобите ще бъдат в размер от 200 до 500 лева.
Местните депутати решиха още при неправилно паркиране вместо да се използват паяци да се налагат глоби в размер на 50 лева, което ще облекчи и трафика в града. ПК "Правна комисия" изиска от администрацията справка за това колко акта са съставени на автомобили, извозени с паяк на територията на общината за годината.

Днес+