DSC_6627

DSC_6627

Общини търсят хора с идеи за финансиране от ЕС

който двете общини изпълняват и който се финансира по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. В Стратегията, която по проекта общините трябва да разработят, ще бъдат включени идеи на жители на Камено и Бургас. За целта ще бъдат организирани информационни дни. По време на срещите ще бъдат презентирани целите на бъдещата Стратегия за местно развитие. Идеите, които ще бъдат споделени на тези срещи, ще бъдат включени в бъдещи проекти.

В изработването на стратегията могат да участват с предложения - микро, малки и средни предприятия; земеделски производители (физически лица, фирми, кооперации); хотели, къщи за гости и други представители от сферата на туризма; представители на кметствата по населени места и от двете общини; неправителствени организации; читалища и музеи; представители на училища и детски градини; представители на социални домове;

спортни и туристически клубове; активни граждани.

Първата информационна среща е на 20-и септември в Камено, от 18.00 часа в залата на Гражданска отбрана. Втората е на 21-и септември от 17.00 часа в кметството на село Маринка и касае жителите на селата Димчево, Извор, Твърдица и Маринка.