IMG_2017_1

IMG_2017_1

Обстановката в Бургаско е сложна, затворени пътища от общинската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Затворени са всички пътища от общинската пътна мрежа в община Айтос, заради силни снегонавявания. Големи преспи и навявания има и в района на село Кръстина, община Камено, където има и закъсали автомобили, за изтеглянето на същите е изпратена верижна техника.

Затворени са още пътят от разклона на град Каблешково до село Козичино, община Поморие, както и между селата Росен и Равна гора в община Созопол.
Изключително трудно е и преминаването по пътя Крушевец - Индже войвода, община Созопол. Затворен е пътят Царево - Резово. В останалите общини на територията на област Бургас към настоящия момент обстановката е нормална при зимни условия.
Остават затворени за всички превозни средства са автомагистрала "Тракия" в отсечката пътен възел "Зимница" - Бургас и в двете посоки, алтернативен към настоящия момент е маршрутът Петолъчката - Бургас и Елхово - Бургас.
Ямбол - Средец е затворен за всички автомобили. Остават ограниченията за движение на автомобили над 12 тона в Айтоски и Ришки проходи, а Дюленският е затворен за всички моторни превозни средства.
Навсякъде в затворените за движение участъци има указателни табели, както и  екипи на "Пътна полиция", които упътват водачите за възможните алтернативи за пътуване. На телефон 112 са постъпили редица сигнали за аварирали автомобили и силни навявания по пътищата в областта. Няма постъпили сигнали на спешния телефон за хора, чиито живот и здраве да са в опасност. Обстановката е динамична и се променя постоянно.