Обсъждат проект за Закон за туризма Тя се организира от Бургаска регионална туристическа асоциация под патронажа на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, областения управител на Област Бургас и Община Бургас. Международното участие тази година е от съседна Гърция.

Участниците във ваканцията ще дискутират предложенията, които са включени в проекта за закон.

Като част от съпътстващата програма на ваканцията са включени и представяне на сборник "Туризмът -предизвикателства в условията на икономическа криза" от доц. д-р Соня Алексиева и колектив, както и кръгла маса на тема: "Културен и летен туризъм" по проект "Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в Р.България", договор BG161PO001/3.3-01/2008/001-3, схема за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.3-01/2008 "Подкрепа за ефективен национален маркетинг на туристическия продукт и подобряване на информационното обслужване".

На борсата тази година се представят общини от Югоизточния планов район. В изложението участват морските общини - Бургас, Поморие, Несебър, Приморско, Поморие, Царево, общините Котел, Трявна и други. Министерството на икономиката и туризма има самостоятелен щанд, на който се презентират възможностите за всякакъв вид туризъм у нас.

Кръгла маса на тема: "Културен и летен туризъм"
По проект "Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в Р.България",
договор BG161PO001/3.3-01/2008/001-3
Схема за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.3-01/2008 „Подкрепа за ефективен национален маркетинг на туристическия продукт и подобряване на информационното обслужване”