Обявяват нов търг за бар "Нептун" на бургаския плаж , входирана от собственика на заведението "Благоустройствени строежи" ЕООД.

62 точки са включени в дневния ред на сесията на Общинския съвет днес. Сред по-интересните са търга за бар "Нептун", новия избор на шеф на общинската фирма "Бургаски пазари", промените в Наредбите за администриране на местните данъци и такси и други.

През лятото на 2010 година съветниците одобриха провеждането на публичен търг с явно наддаване за бар "Нептун". Въпреки явилите се кандидатие, които закупиха тогава тръжни книжа, търгът не се състоя. Според ръководството на "Благоустройствени строежи" причината е във високата цена. В докладната, която е входирана сега се предлага начална тръжна цена от 3 500 лева и стъпка за наддаване от 350 лева. Съветниците трябва да определят състава на комисия, в която да има техни представители, при провеждането на конкурса за отдаване на бара. "Нептун" се намира в Приморски парк. Представлява масивна сграда от 325 кв.м. застроена площ на един етаж. От години заведението, което финкуционираше последно като дискотека не работи и е в доста занемарено сътояние.

От решението на съветниците ще зависи докога бара ще изглежда така и дали ще се намери стопанин, който да инвестира в него през следващите десет години.

Нов дебат се очаква да се заформи днес около избора на шеф на "Бургаски пазари". Общинската фирма е без управител почти година. Съветниците обаче досега не са се разбрали за този, който ще наследи бившия шеф Руско Хънков.