Zadyrzan

Zadyrzan

Обявен за общодържавно издирване е задържан във Варна

Мъжът бил обявен за общодържавно издирване през юни 2011 г. по искане на Софийския районен съд във връзка с извършени от него престъпления, съобщават от пресцентъра на полицията в морската столица.

През октомври т.г. е поискано издирването му и от ОДМВР-Варна. Акцията по задържането му била предприета след като криминалистите получили информация, че Г.А. е забелязан на територията на морската столица. В хода на предприетите оперативни действия те установили, че криминално проявеният и регистриран за закана за убийство, обсебване, хулиганска проява и измама пребивавал във Варна от няколко години без адресна регистрация. Разследващите установили още, че на 24 ноември Г.А. е нахлул в магазин за хранителни стоки в града, заплашил служителката с нож и отнел наличните в касата 240 лева. Регистриран е и негов опит за грабеж в денонощен магазин в края на миналия месец. При извършените процесуални действия на адреса, на който мъжът е пребивавал в морската столица, са открити и иззети два ножа, дрехи и други веществени доказателства. 
Г.А. е привлечен в качеството на обвиняем за извършени престъпления по чл.198, ал.1 от НК. Той е задържан с постановление на прокурор от Районна прокуратура –Варна за срок до 72 часа. Работата по разследване на случаите продължава

Днес+