В Бургас грипната епидемия продължава. Изключение правят единствено учебните занятия

В Бургас грипната епидемия продължава. Изключение правят единствено учебните занятия

Обявявиха грипна епидемия в още две области. С тях броят на засегнатите от вирусната вълна региони става 14. РЗИ – Сливен обявява грипна епидемия на територията на област Сливен. На началника на РУО - Сливен е направено предложение за преустановяване на учебните занятия в училищата на територията на областта за периода от 23.01.2019 г. до 27.01.2019 г.

От днес, 23 януари, РЗИ – Хасково обявява грипна епидемия на територията на област Хасково. Издадено е предписание за прекратяване на учебните занятия в училищата в областта за периода от 23.01.2019 г. до 28.01.2019 г. включително.

До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

В Бургас грипната епидемия продължава. Мерките за ограничение разпространението на вирусите остават в сила до второ нареждане. Изключение правят единствено учебните занятия. Там занятията бяха спрени, но от днес вече са възобновени.