WB

WB

Остават 9 дни до началото на "БезГраници" в курортен комплекс "Албена" (България) и град Мангалия (Румъния).

Арт събитието е продукция на Стопанска камара - Варна с партньорството на курортен комплекс "Албена", арт мрежа "Скендерман" и галерия "Луиза Кала" – Румъния. Тази година фестивалът се провежда на ново място с цел разрастване и по-добър достъп на чуждестранна, румънска и българска публика. По време на "БезГраници" - 2013 се очакват 120 участници от рекорден брой държави спрямо старите издания на форума: общо 30 от Европа и света.
Музикалният етно/фолк фестивал в рамките на форума ще се проведе на 13, 14 и 15 септември в курортен комплекс "Албена" в ресторант "Поко Локо", намиращ се на главната алея в курорта в близост до хотел "Фламинго Гранд" и не далеч от хотел "Добруджа". Концертите започват всеки ден от 19:30 часа. Вход свободен.
В рамките на форума "БезГраници" ще се проведе за трета година и арт пленер (8-15 септември) включвайки две изложби: едната в град Мангалия в Румъния на 12-ти септември в хотел "Президент" от 17:00 часа, а другата в "Албена" на 15-ти септември от 18:30 в ресторант "Поко Локо". В арт пленера ще участват Николай Русев и Милен Маринов (България), Марина Варенцова-Русева (Русия), Луиза Кала (Румъния), Алба Ескайо (Испания), Кеико Хошино (Япония), Константин Костов (Хърватия), Янез Мухвич (Словения), Миле Саула и Никола Срдич (Сърбия) и Златко Кръстевски (Македония).  Гост-художници на изложбите ще са Борил Цонев, Валентин Шалтев и Георги Атанасов (България). Официални фотографи на "БезГраници 2013" са Мария Койчева и Стефан Парисов (България).
Основното събитие в рамките на "БезГраници" традиционно е конференцията за културна политика и арт мениджмънт, включваща участие на фестивални организатори, специалисти, менажери и артисти. Тя ще се проведе от 13 до 15 септември.  Между основните теми ще бъдат: междукултурния диалог, работа мрежа, технологични проблеми в етно/фолк сферата, новите европейски културни програми за финансиране и др.