DSC_4138

DSC_4138

Остават малко места след 8 клас в ПГЕЕ

в Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" - Бургас. От 26-те места, заявени за учебна 2017/ 2018-та година, остават непопълнени само няколко, научи сайт "Черноморие".

Елитното училище, което наскоро отпразнува 50-годишнината от създаването си, е попълнило бройката в четирите паралелки след седми клас. Голям бе интереса на бъдещите гимназисти за утвърдените вече специалности "Компютърна техника и технологии" и "Програмно осигуряване".

От учебната 2017/2018 година в професионална гимназия "Константин Фотинов" учениците ще се обучават и в двете нови специалности - "Приложно програмиране" и "Медицинска техника". Елитното училище е единственото в страната, в което ще се изучава специалността "Медицинска техника". "Откриването на новата паралелка е продиктувана от голямата нужда от такива специалисти в областта на здравеопазването в Бургас и страната", каза Коста Папазов - директор на Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов".