ZonaV

ZonaV

От 15 май във Варна пускат Синята зона

 Границите на първата зона са бул. "Княз Борис", бул. "Цар Освободител", бул."Приморски" - до площада на ЖП гарата и нагоре по улиците "Дунав" и "Бачо Киро".

Паркирането в първите две или три седмици в зоната ще е безплатно. Това се прави с рекламна цел, добави Михов. Работното време ще е от 8:30 до 18:30 часа всеки ден без събота и неделя.
Платената зона ще се обслужва от 8 служители. Общият брой на паркоместата в нея ще е 1100. Предстои разширяването на синята зона на север.
Михов каза още, че плащането ще става с ваучер, който ще може да се купува предварително от бензиностанции, вестникарски будки или от служители на общинската фирма. Цената за 1 час престой е 1 лев, а удобствата от ползването на ваучера е, че отчитането става на минути.
Гражданите живеещи в центъра ще плащат месечно10 лева абонамент без ДДС, а ако имат втори автомобил, за него ще важат общите условия на синята зона.
Безплатни ще бъдат паркоместата за инвалидите. Обмисля се вариант за облекчение на служебните автомобили на фирми, чиито офиси са в района. Михов заключи, че по статистика заетостта на паркоместата в такива зони по принцип е 75%.

Днес+