strahotna1

strahotna1

От "Черно море" харесаха деца от Бургас за школата си

свои връстници в четири двубоя, че и по големи от тях батковци от Стара Загора и Казанлък. Възрастовата група бе между четири и девет годинки. Именно от Града на розите бе ядрото от техните дарования, като те подсказаха, че казанлъшката школа все още работи и някой ден може пак да даде на родния футбол играчи като Тошко Янчев, Станимир Димитров, Антон Спасов - добре познати на бургаските запалянковци. Гостите на "Звездичка" дойдоха край морето със силното желание да покажат, какво са усвоили след близо тригодишно обучение при своите треньори. Опитът бе на тяхна страна за разлика от бургаския клуб, който се сформира през лятото на миналата година и очарова в детските градини, а съвсем от скоро развива дейност в училищата до трети клас и то не във всички учебни заведения.

"В случая не резултатите са важни, а удовлетворението от взаимните срещи. Хубави мачове се получиха, има какви изводи да се направят", заявиха организаторите, които на местно ниво периодично си провеждат турнири.

Подочули, че в Бургас ще се случва интересно събитие от варненския "Черно море" бяха пратили свои съгледвачи, които набелязаха за своята ДЮШ три бургазлийчета на пет, седем и девет годинки и двама малчугани - в предучилищна и училищна възраст от гостуващия клуб.

От "Черно море" обещават безплатно обучение в школата им, общежитие, съдействие за преместване във варненско училище, ако не сега, то на по-късен етап. "Не спираме никое дете. Крайното решение го взимат родителите. "Звездичка" е бургаски клуб и нашето лично желание е по-непредналите да отидат след време в нашите утвърдени отбори от града", доверяват от футболната школа, от където не скриха задоволството си от незаменимия блясък в очите на възпитаниците им при четирите мача срещу старазагоро-казанлъшката формация. "Това което се постига в бързи темпове  е за пример. Запознат съм с работата на звездичките, където се набляга на масовостта и знам, че там се работи правилно. Знаете, че дейност там е съвсем скорошна и е похвално, че вече им се обаждат и други отбори, за да мерят сили", каза пък шефа на ДЮФ в БФС - Пламен Михов, който препоръчва всички подготвителни групи в страната да се готвят по една и съща методика, съобразена със съответните възрасти. Не е тайна, че детския бургаски клуб се придържа ревниво от самото начало към най-харесваните и обещаващи методи на обучение.