DSC_6925

DSC_6925

От днес записват приетите на първо класиране след VII клас

желаната от тях специалност. Ако ученикът приет на първо класиране не се запише, губи мястото си и ще може да участва на трето класиране, след като подаде ново заявление. Ако той е приет по второ или следващо желание, но не се запише може да участва във второто класиране, след като подаде заявление за второ класиране, но няма право да пренарежда вече изброените специалности.

Заявлението за второ класиране се подава в училището, където кандидата е приет. Тези, които не са приети на първо класиране автоматично участват във втория етап. Обявяването на списъците с приетите на второ класиране ще стане на 3-ти юли.

И тази година гимназия "Г.С.Раковски" попадна в Топ 10 на най-предпочитаните учебни заведения в Бургас. Най-желания за изучаване език там е испанския. В гимназията тази година ще приемат 182-ма ученици в три паралелки с профилирана подготовка по френски език с английски, три паралелки - с интензивно изучаване на испански с английски и една паралелка с италиански. Във всички паралелки ще бъдат приети по 26 ученика.

Учениците и в трите направления през първата година ще изучават първия чужд език по 18 часа седмично, а английски - 4 часа. В следващите години се включват и предмети от учебната програма на съответния език. Френските паралелки работят по образователна програма "Перла" за изследователска работа на чужд език. Програмата учи децата да правят изследвания, като подбират, систематизират и организират научна информация. Гимназията се утвърди като един от 4-те национални центъра за провеждането на изпитите Delf Scolaire - диплом, който се издава от Министерството на образованието във Франция за степента на владеене на езика.