DSC_5559

DSC_5559

От днес започва пролетното почистване в Бургас е  изготвена след  предварителна пълна инвентаризация и опис на проблемните точки, включително и нерегламентирани сметища. Всички те са включени в графика за  почистване.

Предвидени са и ръчно, и машинно почистване на територии за обществено ползване, почистване на регули, почистване на дъждоприемни шахти, измиване на улици, събиране и изнасяне на строителни, едрогабаритни и растителни отпадъци. Изготвен е конкретен график по дни за съответните териториални дирекции, квартали и населени места.

За реализацията на предвидените в програмата действия, ангажираните фирми консорциум "Титан Бургас" и "Чистота" ЕООД . Двете компании са осигурили следната техника и работници "Титан" за Бургас 4 челни товарачи,8 самосвали,10 поливомиячки и за съставните  селища и квартали 1 багер -фадрома, 2 самосвали х 12м3 и общо два екипа работници за ръчни уборки - 18 човека. "Чистота" е осигурила 1 фадрома и 1 багер.

В рамките на "Пролетно почистване 2013г." ще бъде извършена подмяна на амортизираните кошчета, както и на над 1000 броя съдове за отпадъци по съставните селища и квартали и 600 броя съдове в града.

Община Бургас приканва всички граждани, учебните и здравните заведения, административни учреждения, търговски обекти  производствени предприятия  и др. да се включат в мащабната програма "Пролетно почистване 2013".

Гражданите могат да почистят  пространствата около своите домове, градинките, таваните и мазетата си. Старите мебели и ненужни вещи, могат да бъдат поставени до контейнерите за битови отпадъци. 

Това трябва да става обаче само в дните за почистване на съответния район посочени в съответния график.

Снимка Архив Chernomorie-bg.com