DSC_2863

DSC_2863

От ГЕРБ казаха официално кандидатите си в Бургас и Поморие на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, който е председател на предизборния щаб.

Настоящият кмет на Община Бургас - Димитър Николов и кандидат за втори мандат е и член на Изпълнителната комисия на партията. "Димитър Николов е успешния профил за кмет на ПП ГЕРБ", обяви Цветан Цветанов. Той припомни как през 2007 г., докато ПП ГЕРБ е водила позитивна предизборна кампания, опонентите на Николов са работили само с компромати за да "го изкарат черен". Цветанов заяви, че е доволен, че хората не са се подвели и са направили правилния избор.

Втората обявена кандидатура на ПП ГЕРБ бе за Община Поморие. Цветан Цветанов обяви официално Иван Алексиев, който в момента е народен представител и зам.-председател на Комисията по околна среда и води към НС. "Преди да стане депутат Иван Алексиев беше зам.-кмет на Община Поморие. Той добре познава местните проблеми и като кмет ще успее да развие туризма на Поморие", каза Цветанов и допълни, че категорично Алексиев е човекът, който може да промени към добро морската община.

И двете кандидатури не са изненада, тъй като те бяха коментирани само преди седмица от премиера Бойко Борисов по време на посещението му в Бургаска област.

По време на пресконференцията Цветан Цветанов поясни, че на най-високо равнище в партията се обсъждат кандидатурите за кандидат-кметове и на други народни представители, но ще бъдат обявени на по-късен етап.

Зам.-председателят на предизборния щаб на ПП ГЕРБ Цветомир Паунов обобщи и резултатите от анкетните карти, които централата на партията изпрати до своите членове. Попълнени и върнати обратно са над 12 000, като след тяхното обработване е станало ясно, че като цяло местните структури работят много добре с общинските и областните ръководители.