Над Черноморието ще има разкъсана облачност, която вечерта ще се увеличи, но ще остане без валежи. Графика НИХМ

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, която вечерта ще се увеличи, но ще остане без валежи. Графика НИХМ

През нощта над страната ще бъде предимно ясно с разкъсана висока облачност, но от запад ще започне да се вплътнява. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в София - около 5°. Увеличението на облачността от запад ще продължи и около и след обяд в Западна България, вечерта в Централна, а през нощта срещу събота и в Източна България ще има валежи от дъжд. На отделни места, главно в Централна Северна и Югозападна България ще има гръмотевици. Вечерта облачността от запад ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа умерен, в Източните Родопи и на места северно от планините временно силен южен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 20° и 25°, на места в западните райони и по Черноморието малко по-ниски, в София - около 21°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

В планините също облачността от запад бързо ще се увеличи и след обяд и вечерта ще има валежи от дъжд, над около 2000 метра от сняг. Ще духа силен, по високите части на Рила и Пирин бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 12°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, която вечерта ще се увеличи, но ще остане без валежи. Ще духа предимно умерен южен вятър. Максималните температури ще бъдат от 13° по северното крайбрежие до 18°-19° по южното. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.