Движение България на гражданите ще се яви с пълна листа с 51 кандидати за общински съветници. Снимки Лина Главинова

Движение България на гражданите ще се яви с пълна листа с 51 кандидати за общински съветници. Снимки Лина Главинова

Отборът на партия "Движение България на гражданите" е готов да промени правилата на политиката в Бургас. Това стана ясно от офицалното представяне на 51 кандидати за общински съветници, включени в листата на партията в морската община. С тези кандидати, водени от първия в листата и кандидат за кмет Живко Табаков, ДБГ заяви амбициите си за достойно представяне на предстоящите местни избори, които ще се проведат на 27-ми октомври.

Членове и симпатизанти на ДБГ се събраха в залата на Държавна опера - Бургас, за да видят листата на партията. Кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков определи номинираните за съветници в листата си като чисти, неангажирани в политически схеми и модерни.

"Когато влязох в политиката, моят баща ми каза, че за голямо добро се изискват големи жертви. Тогава не разбрах, какво искаше да ми каже и за жертвата, която ще дам. Наистина жертвах много от личното си време, но съм амбициран да надградя постигнатото в този град и ще приема в екипа си всеки един достоен експерт. Единственото, което ще разруша, е колелото, което мачка слаби и бедни. Против съм нашите общи блага да се предоставят само на определен кръг от хора. Знам, че на бургазлии им дотегна от празни обещания, празни програми и фасади проекти. На 27 октомври ние можем да ви поведем в правилната посока, затова разчитаме на Вашата подкрепа", категоричен бе Табаков.

Относно опонентите си за месните избори, Табаков заяви, че в лицето на ГЕРБ вижда как охолството и властта са ги направили слепи.

"Разбрах, че влиянието расте като плевел. Уверих се, че хората, които се занимават дълго време с политика, стават уморени и цинични. БСП за пореден път пък ще излъже своите избиратели. Колкото и да представят своята визия за Бургас, зад това се крият уговорки и зависимости между тях и ГЕРБ. Всички останали партии, участвали в изминалия мандат на Общински съвет, бяха част от статуквото", продължи Табаков.

Специален гост на събитието бе Димитър Делчев, председател на "Движение България на гражданите". "Градът има нужда от промяна, както и цялата държава. Именно оттук може да започне тя. Живко Табаков може да промени Бургас. Той е човек, който не се вписва в различни калъпи и никой не е безразличен към него. Смятам, че следващият кмет тук трябва да е такъв - харесван от хората и да харесва хората. Неговият екип се допита до бургазлии и направи програма, с която Бургас ще бъде сигурен град, а доходите и работните места ще се увеличават. Днес има земетресение в Бургас и наистина го видях. Видях вълната, която ще донесе промяната тук", каза още лидерът на ДБГ Димитър Делчев.

През последните месеци екипът на Табаков, съвместно с бургазлии, разработиха програма за управление на Бургас, съдържаща 11 глави с над 180 мерки.

Листата със съветници може да видите тук

Галерия