DSCF0043

DSCF0043

Отбори от Европа окупират басейн "Флора" в международен младежки турнир по водна топка в Бургас. Спортната проява се осъществява по програма "Младежта в действие" и в нея ще се включат отбори от България, Германия, Унгария и Гърция. Спортната инициатива се финансира от Европейската комисия, съобщи главният организатор на инициативата Мила Андреева. Целта е популяризирането на спорта водна топка, насърчаване масовия спорт сред подрастващото поколение и създаване на навици за здравословен и физически активен живот. Надпреварата се организира от клуб по водна топка "Локомотив- Никола Нанов" /София/, в партньорство с Българска федерация по водна топка /БФВТ/, Община Бургас и Спортен клуб по водна топка "Черноморец" /Бургас/, с председател Петър Йонов. 

Международният турнир ще се проведе от 26 август до 2 септември на плувен комплекс "Флора".
Участие в него ще вземат 75 ватерполисти- момичета и момчета, родени 1998 г. и по-малки.
В рамките на турнира е предвидено да се проведе културна програма, която да запознае гостите със забележителностите на Бургас. Ще бъдат обсъдени теми, касаещи проблеми като тютюнопушенето, алкохола и наркотици сред младите хора, вредните и опасните последици от тяхната употреба и ролята на активния спорт като превенция срещу тези вредни явления. 
Турнирът по водна топка ще стартира на 29 август от 17.00 часа с българското дерби между "Черноморец" и "Локомотив- Никола Нанов".
Програма на турнира:
29 август, 17.00 часа:
1. "Локомотив- Н.Н." /Сф/- "Черноморец" /Бс/
2. "Santesh" /Унгария/- "Apollon Alimou" /Гърция/
30 август, 17.00 часа: 
1. "Santesh" /Унгария/- "Черноморец"
2. "Landesschwimmverband Niedersachsen" /Германия/- "Apollon Alimou" /Гърция/
31 август, 17.00 часа:
1. "Локомотив- Н.Н."- "Apollon Alimou"
2. "Landesschwimmverband Niedersachsen" /Германия/- "Santesh" /Унгария/
01 септември, 17.00 часа:
1. "Apollon Alimou" /Гърция/- "Черноморец"
2. "Локомотив-Н.Н."- "Landesschwimmverband Niedersachsen" /Германия/