DSC_5658

DSC_5658

Отдават кафето на "Лукойл" под наем за 5 г.

в една сграда, която има културни функции да бъдат отдавани за офиси и кантори. Ако все пак тези пространства се дадат под наем, нека бъде на фирми и институции с отношение към културата и да са на поносими цени. Няма нищо по-хубаво от това в кафето да бъде направен Дом на дейците на културата, където да се събират, да общуват и дори да изпият по една ракия", предложи Валентин Фъртунов от НФСБ.

"На пръв поглед предложенията са добри, но само на пръв пооглед. Тази сграда трябва да бъде санирана, да се направи ремонт и това на този етап не може да стане", коментираха от общинската администрация.

На свое предишно заседание съветниците решиха там да бъде направен ремонт и да стане постоянно място за провеждане на сесии. "Видях сградата. Състоянието й е тежко. Нужна е реконструкция. Няма начин помещенията да не бъдат отдавани под наем, което се е правело и преди. Когато сградата е дарена на общината, е записано условието да бъдат запазени работните места. Няма как тя да се издържа без средствата от тези наеми", коментира и председателят на ОбС Снежина Маджарова.

"Признавал съм на кмета Димитър Николов и на неговия екип добрата работа по разработването и печеленето на евро проекти. Нека да отложимм гледането на тази точка. Общинската администрация да разработи проект как и с какви европейски средства да бъде ремонтирана сградата и тогава да гласуваме отново", допълни Фъртунов.

Предложението му не беше прието и докладната записка бе гласувана в първоначалния й вид.

Текст Десислава Георгиева

Снимка Лина Главинова