IMG_9707

IMG_9707

Отдават под наем терен за арт прояви в Лозенец

възможност на селището да разшири програмата с арт прояви. Решението е взето на днешното заседание на Общинския съвет в Царево. Съветниците подкрепиха и предложението на кмета на общината Георги Лапчев за допълнение на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с имоти и вещи – общинска собственост. Предложеното допълнение касае въвеждане на цени за наем на терен, за организиране и провеждане на културни мероприятия, в Тарифата за базисни цени – Приложение №1. То бе прието единодушно от общинските съветници с 9 гласа "за", при 4 отсъстващи от заседанието съветници.

Местният парламент в Царево прие и изменение на Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди и за настаняване под наем в общински жилища. В действащата досега Наредба, приета 2008 г., е заложено изискването "поне един от съпрузите да е с постоянен адрес на територията на Община Царево най-малко 5 години". Съветниците гласуваха този 5-годишен срок да бъде намален на 3-годишен. Към настоящият момент това изискване възпрепятстваше младите семейства с жилищни нужди, които след завършването на висшето си образование желаят да се завърнат в Община Царево, където да се установят и работят. Тази промяна ще даде възможност на повече млади семейства да преодолеят жилищните си проблеми и интересът им към оставане и реализиране на територията на общината ще бъде по-траен и сериозен.

Съветниците гласуваха и за изготвяне на оценка за праватизация и информационен меморандум на незавършената сграда за ново училище. Изграждането на сградата започва през 1988 г., като към настоящият момент е с частично изпълнена стоманобетонна кострукция и неизпълнени вътрешни и външни зидове. С това решение, Община Царево отваря пътя за бъдещи инвеститори и решава наболелият от 25 г. проблем за неугледния груб строеж на училище в зона "Север". По този начин голяма част от тази зона ще бъде облагородена.