Деца и родители дойдоха на откриването на безплатната читалня. Снимки Лина Главинова

Деца и родители дойдоха на откриването на безплатната читалня. Снимки Лина Главинова

Читалня "Малкият принц" бе открита в Бургас. Тя има за цел да запознае децата с езика на литературата по забавен и интересен начин като изгражда у тях полезни знания за света, в който живеят. Книгите са специално подбрани и подходящи за деца между 6 и 13 години и ще бъдат поднесени увлекателно, занимателно и достъпно.

Проектът е осъществен от фондация "Шанс за децата на България" с финансова помощ и съдействие на гранд хотел и СПА "Приморец". Читалнята се помещава в сградата на Център за млади таланти на площад "Атанас Сиреков" № 4, срещу сградата на Община Бургас.

"Четенето на книги е магия! То е важно за децата и ги изпълва с въодушевление, помага им по-добре да разбират света и да учат докато се забавляват. Четящите деца използват въображението си, поставят себе си на мястото на героите от историите. Книгите помагат на малките да видят нови светове и да достигнат пълния си потенциал, което е и основна мисия и цел в работата на Център за млади таланти", сподели Лилиана Славова - председател на фондация "Шанс за децата на България".

Галерия