Откриха нов спортен комплекс в Бургас

2 май е празник на комплексите "Изгрев" и "Зорница", а на този ден православната църква почита свети Атанасий. През 1999 година традицията за честването на празника на комплексите е възстановена от читалище "Изгрев" с подкрепата на училище "Св. Климент Охридски" и храм "Св. Атанасий".

 

В комплекса има 3 футболни площадки, 3 тенис корта, игрище за баскетбол и волейбол, закрита площадка за тенис на маса, комбинирана детска площадка, фитнес на открито, игрище за петанка, обслужваща сграда със зали за бокс и други спортове.

Жителите на комплекса наблюдаваха демонстрациите на състезатилети от тенис клуб "Бургас", футболната среща  на възпитаниците на детската школа на "Нефтохимик". На баскетболното игрище един срещу друг се изправиха любителските отбори на "Стрийт баскет Бургас" и "Акулите". На площадката пред основната сграда бюха демонстрациите по бойните изкуства "Тай Дзи Цюан" и "Винг Чун", представени от "Ян Стил Тайдзицюан Асоциация България" - клуб "Бургас" и "EWTO България" - клуб "Бургас". На игрищата за петанка и тенис на маса се изявиха членовете на спортен клуб на инвалидите "Делфин – И".

Зам.-кметът по строителство Костадин Марков изпълни дузпа на основното футболно игрище. На вратата срещу него пазеше вратарят на "Черноморец-Бургас" Паскал Борел. На откриването на комплекса дойдоха футболисти от "Черноморец", шампионката по карате Гергана Апостолова.

Празникът продължи с демонстрации на спортен клуб "Гладиатор" - Бургас, с изпълнения на танцова школа "Дюн" и други.

Цените за вход в комплека ще бъдат определени от Общинския съвет в Бургас.

Снимки Етелка Пирева