KytS

KytS

Откриха нова детска площадка в Созопол Откриването на модерният детски кът събра много деца и родители на празника. Сред официалните гости бяха зам.-кметовете на общината - Катя Стоянова и Петя Чапевова, членове и гости на "Ротари клуб" - Созопол, които отбелязват и 6 години от създаването на благотворителната организация в града.

Новата детска площадка, на която са разположени три съоръжения за забавления на децата е изградена по инициатива на созополските ротарианци и с финансовата подкрепа на община Созопол. Над 20 000 лева, събрани по време на традиционния Коледен бал на "Ротари клуб" са в основата на реализацията на проекта. Община Созопол участва в изграждането на детския кът и облагородяването и освежаването на парка с близо 35 000 лева. Това е третата съвместна инициатива на "Ротари клуб" - Созопол и общината за изграждане на детски площадки в града.

"Много съм щастлив, че тази година откриваме най-хубавата детска площадка в град Созопол. Тя е изпълнена по всички изисквания за безопасност,  сертифицирана е и се надявам  децата на Созопол да се забавляват на нея и да бъдат много щастливи", заяви президентът на "Ротари клуб" - Созопол - арх. д-р Румен Александров и предаде документацията на детската площадка на кмета на Созопол Панайот Рейзи, който благодари от името на града и  лично от свое име на Ротари клуб и цялото ротарианското общество в Созопол, за щедрото дарение.

"Като кмет на общината се ангажирам да продължим да поддържаме добре това прекрасно съоръжение. Нашите деца са приоритет в  работата на общината", заяви кметът и апелира към родителите и жителите на Созопол да се грижат и пазят детските съоръжения.

Благодарение на  усилията и благородна цел на ротарианското общество в Созопол, съвместно с помощта на Община Созопол, вече са изградени три детски къта в града. Единият бе построен безвъзмездно за созополските деца и се намира в Новия град. Другият детски кът е построен на общински терен в централната част на града в близост до градския парк и получи много голяма популярност с името си "корабчето". Той стана любимо място на хиляди деца и туристи посетили града ни през лятото. С  новата трета детска площадка, квартала придоби нов и привлекателен вид, като с това допълни благоустройството му.