DSC_1058-1

DSC_1058-1

Откриха ремонтираната градина "Пламъче"

Община Бургас по фонд "Енергийна ефективност" в размер на 120 000 лева, от които 90 000 лева по фонда и 30 000 лева - собствени средства.

На празничното събитие бе и кметът Димитър Николов, който поздрави всички присъстващи за Деня на християнското семейство - 21 ноември и сподели, че обновяването на детските заведения в общината и строежа на нови ще продължи и през следващата 2012 година. На децата от градината, Димитър Николов пожела много безгрижни игри и забавления, и повече щастливи мигове в подобрените условия.DSC_1070-1

ЦДГ № 9 "Пламъче" е построена през 1964 г. и оттогава не е ремонтирана. Поради този факт фасадата на детската градина бe с изпопадала мазилка и боя, а в помещенията имаше влага.

Поставена е външна топлоизолация, нова дограма и нова хидроизолация на покрива. Отоплителната инсталация е цялостно подновена и модернизирана. Ремонт е извършен и в помещенията за игра и почивка на децата, а обзавеждането е подменено с ново. Енергоефективните мерки ще намалят значително разходите за отопление на детското заведение.

На тържеството на обновената градина присъстваха още зам.-кметът Йорданка Ананиева, директори на детски заведения, родители и много деца.

В ЦДГ 9 "Пламъче" се обучават 240 деца в 8 градински групи от 3 до 7 год. възраст.