Откриват хипермаркет за детски играчки в Бургас Това ще бъде най-големият от този род търговски обект у нас. За него вече тече процедура по набиране на персонал. С откриването на "Джъмбо" работа ще започнат над 50 души от региона.

 

"Като мащабен инвеститор, при изграждане на нашите обекти стриктно спазваме местното законодателство, а за изпълнението на проектните и строителните работи се доверяваме само на утвърдени в бранша фирми. Изключително много държим нашите магазини да са съобразени с действащите на територията на страната строителни норми, както и с изискванията на всички институции, отговорни за надежното изпълнение на обектите ни", категорични са от представителството на компанията.

Съвсем скоро броят на магазините, от веригата "Джъмбо", в страната ще достигне шест. В близко бъдеще се предвижда и изграждането на още десет подобни магазина в основните градове, като общата стойност на инвестицията ще надхвърли 100 млн. евро. А това означава стотици нови работни места и устойчиви постъпления в общините.

"Джъмбо" е една от най-големите компании за играчки в региона. Дружеството регистрира свое представителство в България през 2005 г. и в продължение на две години подготвяше реалното си навлизане на пазара у нас. "Джъмбо" има над 40 магазина в Гърция и в Кипър. Отчетът за финансовата 2010-2011 г. показва, че компанията има оборот от над 500 млн. евро. "Въпреки това пазарът остава недостатъчно развит и с голям потенциал", коментират от "Джъмбо".