IMG_1046

IMG_1046

Отличиха призьорите в конкурс за възрожденска къща

Андиопа Цветкова - преподавател по изобразително изкуство в училището, бе обявен по случай 130-годишнината от основаването на първото българско училище в Несебър. Той се реализира с медийното партньорство на вестник "Слънчев бряг прес" и се проведе в три възрастови групи.

Творбите бяха класирани от комисия излъчена от Дружеството на художниците в Несебър. Във възрастовата група от 7 до 10 години - първо място зае 9-годишната Сани Попова от Несебър, втори е 10-годишният Константин Антонов от българското училище в Барселона - Испания, а трета - 9-годишната Карина Кузнецова от Несебър. Във втората възрастова група от 11 до 13 годити - на първо място са класирани 13-годишната Ина Добрева от Несебър и 12-годишният Владимир Стаменов от село Трудовец, община Ботевград. Втора е 13-годишната Емилияна Арбалиева от Копривщица, а третото място бе отредено на 13-годишната Ренета Колева от Попово.

В трета възрастова група от 14 до 18 години - на първо място е 14-годишната Виктория Петрова от Попово, втора - 14-годишната Нина Паничарова от Копривщица, а трети 14-годишният Анастас Пиков от Несебър.

Изложбата с отличените творби бе открита от директорката на училището Тодорка Желязкова, с приветствие към наградените се обърна Яна Христова, началник на отдел "Образование, извънучилищни и други дейности" в Община Несебър, а наградите на призьорите, осигурени от фондация "Европейски инициативи - Димитър Янов",бяха връчени от Мара Момчилова - управител на фирма "Марам" - издател на вестник "Слънчев бряг прес".

Максим Момчилов