Guzelev_-_Jabov1

Guzelev_-_Jabov1

Отпускат евро пари за щетите от пожара в Средец до края на месец септември 2012 г. Вече проведохме разговор и с кмета на Средец Иван Жабов. Администрацията ще започне да работи по проект, с който да кандидатства", съобщи народният представител от ГЕРБ-Бургас Стоян Гюзелев. Той е на терен в района на Средец, където все още има горяща растителност. По думите му, в зависимост от проекта и последиците, по програмата могат да бъдат усвоени десетки хиляди евро за заличаване на щетите от огъня и за залесяване.

Гюзелев и Жабов на място установиха, че към момента огнените огнища са локализирани до две. Това се случи, след като хеликоптер изля около 40 000 литра вода за 13 полета над района на Средец.

"По-късно днес очакваме и тежка верижна техника от Бургас. С нейна помощ ще правим пътища в горски терени, в които на този етап е трудно преминаването", каза Иван Жабов.

Изгорели са около 80 000 дка. тревна растителност и ниско стъблена широколистна гора. Няма засегнати къщи по селата. Пожарът обхванал землищата на селата Вълчаново, Сливово, Синьо Камене, Тракийци, Момина църква и Факия.