Отпуснаха парите за ларгото и "Стената на приказките" в Бургас Средствата са за реализацията на няколко инфраструктурни проекта. Предстоят конкурсите за фирми изпълнители. Ако всичко върви в срок, ремонтът на "Александровска" - в участъка от площад "Тройката" до общината, трябва да започне до два месеца.

Докато текат конкурсите, ще се подменят тръбите в централната част на града. В периода 25-ти май-25-ти юни 2010 екипи на "Водоснабдяване и канализация" ЕАД - Бургас ще подменят водопроводите по булевард "Богориди" (в участъка между ул. "Александровска" и ул. "Лермонтов"). Ремонтът е крайно наложителен, тъй като тръбите под улицата са стари, надупчени и водата буквално изтича в пръстта. Затова е предпочетен вариантът с пълната им подмяна.

Община Бургас и ВиК са единодушни, че ремонтът трябва да се изпълни качествено и в срок. Той е част от проекта за пълно обновление на главните пешеходни улици "Александровска" и "Богориди", на централните "Вазов" и "Гурко", както и на инфраструктурата в Морската градина. За тази цел ще бъдат изразходени 10 млн. лв., спечелени от община Бургас по програма за подобряване на градската среда.

След подмяната на канализацията под "Богориди", започва полагането на нова настилка и благоустрояване на улицата. Паралелно ще текат и другите ремонти по спечеления мащабен проект. Работи се по подготовката на временна схема за движение на автомобили в центъра на града, която да намали до минимум неудобствата за пешеходци и шофьори.

Част от средствата ще бъдат предназначени и за реконструкцията на "Стената на приказките", емблематично място за няколко поколения бургазлии. По проект трябва да се промени цялостната визия на детския кът.