OP

OP

Отворят обществените поръчки във Варна за малки фирми

осигурени средства за работа на малкия бизнес, с около 10-12 души персонал, за да може да оцелеят в кризата. Това обяви на първия си редовен брифинг кметът Кирил Йорданов като част от реформите, които ще реализира в новия си мандат.
Градоначалникът даде заявка и за осъществяване на идеята за въвеждане на "Синя зона". По думите му първата стъпка е изготвяне на задание за изпълнител на „сините зони“. Хората, на които е било възложено това не са си свършили работата, коментира Йорданов. Той обаче не разясни какво се случва след като общинската фирма "Паркинги и гаражи" вече и избрала изпълнител. 
Седем инфраструктурни обекти трябва да бъдат приключени до края на годината, каза още градоначалникът. По негови данни, трябва да е готово кръговото кръстовище по магистралата Варна – Златни пясъци до бившият ресторант "Почивка". Ремонтните дейности трябва да приключат и в междублоковите пространства на ул. "Гео Милев" и ул. "Никола Козлев".
Завършено ще бъде и грубото строителство на залата за тенис и бадминтон. Окончателното строителство ще приключи приключи през следващата година, тъй като обектът е преходен. До края на 2011 година, факт трябва да стане и изграждането на моста, който ще отвори за движение северното платно на ул. "Царевец". Готово трябва да бъде и водоснабдяването на Боровец – юг. В началото на декември се очаква да бъде открито и новото училище "Васил Левски" в кв. "Аспарухово".

Днес+