K_Petkanov1

K_Petkanov1

Падна мазилка от стена на школо, санирано преди 2 г.

на които добре се виждат пораженията. Ръководството на учебното заведение, което се намира в комплекс "Меден рудник", научи от репортер на "Черноморие", че има проблем със сградата.K_Petkanov

"Днес ми е първи работен ден след отпуска. Да, наистина е паднала мазилката. Свързахме се с фирмата изпълнител и очакваме да изпратят техен представител, за да огледа стената и да каже какви мерки ще бъдат взети, за да бъде възстановена", каза директорът на училището Катя Делчева, след като провери информацията на "Черноморие". За щастието стиропорът, който е използван като основа за санирането, се е "свлякъл" върху площадка на сградата и пострадали няма.

Учебното заведение е едно от бургаските школа, които бяха санирани преди две години и половина по проекти на Община - Бургас. Администрацията получи финансиране за енергийна ефективност на няколко учебни заведения тогава. Средствата бяха осигурени по фонд "Козлодуй".

В края на август 2013 година кметът на Община - Бургас Димитър Николов заедно със заместник-кмета по образование Йорданка Ананиева и директора на дирекция "Приморие" Магдалена Манолова инспектираха тогава строителните дейности в училищата в комплекс "Меден рудник", сред които бе и СОУ "Константин Петканов". Справка на "Черноморие" в сайта на Община - Бургас от 12-и август 2013 година установи, че на тази дата е извършена инспекцията. Снимката, която публикуваме, е от архива на общината. А кметът Николов е заявил тогава: "Следим стриктно изпълнението на тези изключително важни за града обекти. Тези сгради не са ремонтирани сериозно от построяването им преди трийсетина години".Remont

Лошо изпълнение на санирането или увреждане в резултат на влошени метеорологични условия е причината за падналата мазилка? Това трябва да установят служители на фирмата изпълнител, които ще извършат оглед на място.

Галерия