P_Djakson

P_Djakson

Пърси Джаксън талисман на еко акция

"Стара хартия за нова книга". Тя ще се проведе в Бургас на 24-и септемри от 10.00 до 14.00 часа пред Пантеона. Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор както и подаръци от партньорите на празника.

 В Бургас кампанията под надслов "Почисти и прочети" и в нея ще се включат - хор "Милка Стоева", детска вокална група "Морски песъчинки", танцова формация "Дюн", детската школа на клуб за спортни танци "Бургас 1975", фолклорен ансамбъл "Радост". За участниците ще бъдат подготвени викторини и игри в духа на книгите за Пърси Джаксън. Разбира се, епичното съревнование на знания ще им донесе допълнителни изненади.

Специалното предизвикателство на организаторите в тазгодишното издание на "Стара хартия за нова книга" също е вдъхновено от митичната тема: конкурс за кратък разказ "Стари герои в нови истории". Децата ще бъдат провокирани да създадат оригинална авторска история с любим древногръцки персонаж, поставен в нова и необичайна ситуация. Времето и пространството, в които се развива действието, зависят от въображението на малките творци. В конкурса участие могат да вземат деца и тийнейджъри до 18-годишна възраст, които живеят в общините, в които ще се проведе кампанията. Творбите ще се изпращат предварително в срок от 24 август до 5 септември включително на e-mail адрес: [email protected]

За пълните условия на конкурса, моля, посетете: http://www.greenwich.bg/

За да има за всички достатъчно книги, всеки, който изпълни условието да донесе 5 кг стара хартия за рециклиране, ще може да получи само една книга, но не повече. Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика - изданието "Ти можеш да спасиш планетата". Така в рамките на празничния ден децата могат да получат максимален брой две книги.

Началото на каузата "Стара хартия за нова книга" бе поставено на 15 септември 2013 г.  За четирите години в инициативата се включиха близо 18 000 деца. Малчуганите, заедно със своите родители, предадоха за рециклиране 90 тона хартия и получиха над 20 000 книжки. Така всички заедно спасихме от изсичане 1170 дървета.