Павел Маринов: Индустриалната зона се използва политически документи - само с пазарна оценка на имота и устава на бъдещото дружество. Задължителните документи за създаването на Индустриална зона са технико-икономическо проучване, финансов анализ, икономически анализ, социален анализ и анализ за чувствителноста на риска. Това заяви на народна пресконференция днес Павел Маринов - директор на Института за регионални стратегии. Повод за това стана докладната записка на кмета Николов за създаване на смесено дружество във връзка с изграждане на Индустриална зона в града. Предложението му обаче за втори път не срещна подкрепата на общинските съветници и не бе прието.

 

Според Павел Маринов града има нужда не от една, а от няколко индустриални зони, но те предложенията за създаването им трябва да бъдат обосновани и да става ясно за какво точно ще бъдат използвани те.

"През последните 15 години се забелязва една порочна практика да се прода и да се вземат заеми без да са изработени документите за харченето на публични пари", смята още Павел Маринов.