sn1_stoil_i_nikola

sn1_stoil_i_nikola

Пеперуди за първия учебен ден във Варна подарък е част от кампанията "Всички можем да летим" в подкрепа на хората с булозна епидермолиза. Така подготовката за учебните занимания на най-малките ще започне с най-важния урок – за помощта и приятелството. През първия сr ден в училище децата от подготвителната група ще се запознаят с учителките си, ще разгледат стаите си и ще получат и други малки подаръци, разказаха двете преподавателки - Денка Ангелова и Петя Стоянова.

Те подкрепиха идеята за „пеперуденото“ sn2_peperudi_mimokoначало на учебната година. Кампанията се провежда със съгласието на регионалния инспекторат и г-жа Венцислава Генова и получи одобрението на директора на училището Петко Петков.

Пеперудите са подарък от магазин Mimoko, които по този начин също подкрепят идеята, че "всички можем да летим".

Невена Димитрова ще ги подари на децата и ще им разкаже за Стоил и Никола - двете й близначета, едно от които е "пеперудено" дете. Разбира се, през първия учебен ден малчуганите няма да бъдат запознавани с болезнените подробности на „пеперудената“ диагноза. Те просто ще научат, че има и по-различни момчета и момичета, които обаче искат същото като тях – да имат много приятели, да се забавляват и да ходят на училище. И могат да го правят, ако получават подкрепа и разбиране.