DSC_4836

DSC_4836

Песни и карнавал на "Сладкопойна чучулига"

на 5-ти и 6-ти май в Младежкия културен център. Тогава ще бъде открита и изложбата с детски рисунки и ще бъдат връчени наградите на най-добрите, определени от жури с председател Стоян Забунов.

"50 индивидуални изпълнители и 11 вокални групи, разпределени в три възрастови групи ще участват в конкурса за изпълнители тази година", каза Боряна Пантелеева - председател на сдружението, организатор на проявата. Таланта на малките участници ще бъде оценяват от жури - председател Кирил Ампов и членове - Доротея Петрова, Владимир Джамбазов, Димитър Маджаров, Златина Пантелеева. В рамките на конкурса ще има и карнавал, на който ще бъдат избрани "Мис и Мистър".

Тази година конкурс за песен "Сладкопойна чучулига" няма да има. "Решихме, че трябва да пропуснем годината и през 2013 да отбележим подобаващо неговото юбилейно XXV-то издание. Ще обновим визията му, за да има пълно удовлетворение сред участници и гости", каза композиторът Руслан Карагьозов член на сдружението.

"Такъв фестивал с традиции има нужда от подобаващ юбилей и нещо ново в организацията и провеждането му, което да го доближи до съвременните деца и техните интереси. Публиката се променя с годините и затова имаме нужда от нова концепция", каза зам.-кметът по култура Йорданка Ананиева.