Poster-kasting

Poster-kasting

"Петлите" набират кандидати за нов мюзикъл на 30-ти март от 11.00 часа в Младежки културен център - Бургас. Участие в него могат да взeмат деца и младежи - момичета и момчета на възраст от 8 до 20 години. Търсят се общо 40 кандидати за слава.

Мюзикълът "Пеем и танцуваме, за да не плачем" е съвместна идея на художествения ръководител на "Петлите" - Георги Димитров,  режисьора и сценариста Симеон Димитров и хореографа Петя Стойкова. Подобен спектакъл се реализира за първи път в България и  има за цел да разкаже историята на едно дете от дом за сираци - как протича неговия живот и с какви трудности и препятствия  се преборва.

Пътят  на "петлетата" започва от  "представленията" в коридора на дома  "Александър Георгиев - Коджакафалията" през 2006 година, за да стигне последните две лета  до съвместни представление с трупата на Нешка Робева. Амбициозните млади актьори изправят на крака  2000 зрители в Летния театър. Към трупата сираци се присъединяват деца от семейства и заедно танцуват на сцени в страната на две поредни национални турнета.

Уникалният за страната ни  социален проект се случва с подкрепата на всички медии в Бургас, Община Бургас и много спомоществователи.