Петър Йоргов жури в конкурс за готвачи

в курортен комплекс "Златни пясъци". Организатор на кулинарната надпревара е Министерството на образованието, младежта и науката, партньор на проявата  е Българската асоциация на професионалните готвачи, членовe на която са Петър Йоргов и другите двама журиращи шеф готвачи Тони Иванов и Елеонора Дамянова.

 

Корифеите ще оценяват не само вкусовите качества на храната, но и вида и дисциплината на участниците, способността им да работят в екип, отговорното им отношение към работата, спазването на критериите за безопасност, показаната техника. Младите кулинарни дарования ще трябва да покажат и уменията си при транжиране и аранжиране на храната като използват собствени ножове и уреди.

Петър Йоргов, който е шеф готвач на "Гранд хотел Димят" сподели, че той самият има страст към напредварите и затова поощрява усилията на всеки, които иска да докаже майсторлъка си. "Аз самият непрекъснато се явявам на състезания и колкото по-висок е рангът на състезанието, толкова по-голяма е тръпката от участието и победата. Много важна е за нас и екипната работа, защото тя дава резултат, както пред гостите на ресторанта, където се изявява съответният готвач, така и на състезания", допълни варненецът, който беше част от кулинарния отбор на България  на едно от най-престижните международни събития  в този бранш (Люксембург 2010 г.), където спечелиха бронзов медал.