DSC_4138

DSC_4138

ПГЕЕ на Панорама на средното образование

"Панорама на средното образование". Елитната гимназия презентира най-новите си паралелки за прием сред VІІ клас за учебната 2017/2018 година. Освен търсените специалности "Компютърна техника и технологии" и "Програмно обучение" от 15-и септември в гимназия "Константин Фотинов" ще с обучават по две нови специалности - "Приложно програмиране" и "Медицинска техника". Те са търсени на пазара, необходими, както за здравните заведия в Бургас, региона и страната, казаха от елитното училище.

В продължение на два дни от 9.00 до 18.00 часа всички кандидат гимназисти и техните родителиDSC_4163 могат да посетят щанда на ПГЕЕ "Константин Фотинов". При откриването гостите на изложението панорама на средното образование бяха посрещнати с рекламно електронно табло, информиращо за всички специалности в "Константин Фотинов" за приема след VІІ и VІІІ клас. Представянето е дело на възпитаниците на гимназията от десетите класове, научи сайт "Черноморие". В дните на панорамата ще има дежурство на ученици от Електрото. Те ще запознават дошлите с новите паралелки и с приема.

"При нас дойдоха и много родители на момичета. Те се интересуват, колко са местата за момичета за прием в специалностите "Медицинска техника" и "Приложно програмиране", казаха учениците Веселин Стойнов и Янко Бъчваров, от 11-те класове. Двамата младежи са едни от доброволците, които ще дежурят в дните на панорамата на средното образование. По традиция тя се прави в БСУ. На откриването бе ректорът проф. Галя Христозова, зам.-областният управител - проф. Севдалина Турманова. А приветствие от името на Регионално управление на образованието отправи старши експерт Милка Харизанова.