DSC_4133

DSC_4133

ПГМЕЕ Бургас с прием в 6 паралелки

от учебното заведение и одобрени от Регионално управление на образованието в Бургас. Това сочи справката на РУО с резултатите от първото класиране за прием след седми клас.

В ПГМЕЕ Бургас, освен познаните специалности, от следващата учебна година 2017/2018 учениците ще учат и в новата специалност "Мехатроника". Тя обединява два профила - машиностроене и електроника. Учениците, които са избрали да учат в тази паралелка ще изучават интелигентните системи на XXI век. Освен това ще учат разширено и немски език.
Мехатрониката е съвременна област от науката и технологиите, посветена на създаване и функциониране на машини и системи с контролирано от компютър движение, което се основава на знания в областта на механиката, електрониката и микропроцесорната техника, информационните технологии и компютърното управление на движенията в машините и агрегатите.
Учениците придобиват знания и умения за: механични системи (механизми, устройства, машини и съоръжения); електронни системи (автоматизация и управление на технологични процеси);  информационни системи (компютърно програмиране и моделиране, CAD/CAM системи); пресмятане и конструиране на машинни елементи с общо и специално предназначение; интернет технологии и др.
Резултатите от първото класиране вече излязоха. Записването на приетите седмокласници в избраните от тях паралеки става от днес - 28-и юни до 30-и юни, включително.