Пинокио се преобрази в мартеница кукли мартеници на цена от 20 лева, а за момченца - палячовци за 15 лева. Тези кукли мартеници са с размер около 20-25 см. Това са и едни от най-скъпите мартеници, които се предлагат на пазара тази година.

 

 

 

Други подходящи за деца са мартенички-значки, на които са изобразени любими филмови герои. Ако вашият наследник е още твърде мъничък, го зарадвайте с терлички в червено и бяло. Търговците предлагат мартеници за всеки вкус. За пристрастените към играта се продават мартенички във формата на зар, за спортистите - футболни топки и гривни със спортни марки на цена от 1 до 2 лева.

Мъжете могат да изненадат любимата с гривни с послание: "Най-желана", "Най-обичана", "Добра майка" или "Свекърва №1".

Днес мартеницата се е превърнала и в красиво колие от червено-бели топчета, които досущ приличат на истински перли.

Ако купувате за колеги или приятели, продавачите са приготвили специални предложения - пакетче от 10 мартенички за ръка на цена от 1 лев.

Красиви гривни от мъниста, зодиакални камъни и послания са на цена от 1 до 3 лева за бройка.

Мартеничките огърлици са също предпочитани и са на цена от 2 лева.

Ветрилото, което е нетрадиционен български предмет също е изработено от червено-бели конци.

Ако искате да подарите големи Пижо и Пенда за офиса или дома, ще трябва да приготвите от 4 до 6 лева. Голяма част от мартениците не са произведени тук, въпреки че този обичай е само български. Малко продавачи обаче си признават, че продават българския символ, произведен в Китай.

 

Теодора Петрова